linkprint

De afdruk in het plaatje rechts is niet helemaal 'natuurgetrouw': deze blokjes stempels uit de mini-tdwp bevatten géén cijfers en leestekens, alleen (letters en) het afbreekstreepje.
De afbeelding toont de stempelzijde van de letters, waarbij te zien is hoe ze aan elkaar 'gelinkt' worden; daarboven een indruk van hoe de stempels afdrukken.

a-a-b-c, de inhoud van een standaardkistIn plaats van twee losse letters a kun je ook een énkele stempel gebruiken die als afdruk dubbel-a geeft, dubbel-a, als je tenminste een grote kist hebt aangeschaft ...


au-ch-ee en andere vaste kombinatiesLinkprint kent meer letterkombinaties (en duidelijk niet alleen met klinkers):

(De ij-stempel had híér bij moeten zitten, niet in de kist met alleen het standaard-alfabet, bij het aanleren van het alfabet levert dat verwarring op). Ook zijn er kisten met alfabetten waarbij de a-stempels anders van vorm zijn: a-aa-au, stempels met ronde a ... Naast onderkastletters, cijfers, leestekens en spaties kent het systeem ook hoofdletters, maar de extra's zitten in andere, uitgebreidere, kisten.

Linkprint is degelijk gemaakt, het slijt nauwelijks en is bijzonder fijn om mee te werken, maar een goedkope aanschaf is het zeker niet. Er zijn enkele alternatieven voorhanden, maar die bestaan slechts uit één alfabet (van elke letter één stempel), dus zonder dubbele letters, cijfers, leestekens of letterkombinaties, en de versie in kleine letters (onderkast) is nauwelijks te gebruiken met die in hoofdletters (kapitalen) vanwege het verschil in afdrukgrootte.