opbouw uit losse delen

Tijdens het projekt [k]ookkunst (april 2008) werkten 300 schoolkinderen van de Jan Ligthartschool Rendierhof in Tilburg mét en vanúít mijn (eerste) mobiele taaldrukwerkplaats. De jeugd­afdeling van de openbare bibliotheek Tilburg-centrum opende op 1 okt. de kinderboekenweek met een dich­ter­lijke stempelaktiviteit voor 7- tot 10-jarigen, en nogal wat anderen.

Op 28 nov. was er op het Midden-Brabant College voor alle eerste klassen Techniek en Zorg en Welzijn een Taalkr8dag, met work­shops over taal in plaats van gewone lessen. Later ontstonden er nog wat kleine verhaaltjes, onder andere met een bal en over een stampend bootje.

Op 08 en 09 feb. 2010 organiseerde het MST (missionair servicecentrum tilburg) bijeenkom­sten voor zijn vrijwilligers-docenten. Op 07 april bogen teamleden van obs de Wingerd en obs de Kajuit in Oisterwijk zich over manieren om hun toekomstige samenscholing aan te kondigen.

Een uitermate kleine vertegenwoordiging van de Onze Taal-groep van LinkedIn hield op 22 jan. 2011 haar eerste "taaltreffen" op Koningshoeven (net buiten Tilburg).