rauw vlees

weer zo'n titel die een verhaal wil worden, maar mij in het ongewisse laat over waarover - het vorige voorstel was "vleesmarkt", maar daar wenste ik niet aan mee te werken - toen kwam dit kompromis bovenzeilen en daar heb ik dan maar genoegen mee genomen, anders word ik weer dagen aaneen uit m'n slaap gehouden, iets wat op den duur zelfs voor mij niet goed kan zijn.

met een paar versgepunte potloden zat ik in de aanslag op het verhaal te wachten, maar het was gepikeerd omdat ik de eerste titel verworpen had, en wilde eerst wat uren mokken - ik liet het - had ik een andere keus? alsof "rauw vlees" zo'n juweeltje was.

na uren wachten, dralen, wat doezelen en vooral veel draaien in mijn bed had ik brandende ogen en behoefte aan koffie en aan zin om op te staan want van slapen zou vast niks meer komen.
ik legde potlood en schrijfboek weg en werd een paar uur later wakker, niet uitgerust, zonder verhaal en met een vreselijk droge en pijnlijke strot.

later vroegen de buren mij (onze huizen zijn wat gehorig) met wie ik die nacht strijdend had doorgebracht: ze hadden me de hele nacht (overdrijven is geen kunst) onverstaanbaar horen mompelen, hard praten, argumenteren en schreeuwen - dus dáár was mijn verhaal gebleven - rauw vlees tot achter in mijn keel.