"Gezondheid", geeuwde Lies, terwijl ze zich uitrekte, "wat heb ík lekker geslapen ... En jij?"

"Dat valt best tegen", Tino haalde zijn neus op, "ik ben een paar keer wakker geworden met de gedachte: 'als het nou maar niet teveel regent', en het regende dat het goot".

De ventielen vonden ze op ongeveer tien meter van de fietsen terug, en op de rivieroever vonden ze een stelletje bijna weggeregende afdrukken van vermoedelijk dezelfde lompe schoenen als die op de bloes stonden. Ze vonden ook nog wat rolschaatssporen, en dat verklaarde een boel. Terwijl Tino de tent afbrak, vergeleek Lies alles in de fietstassen met de lijstjes die ze bij het inpakken hadden gemaakt. Het enige wat de tentinsluiper meegenomen had, was het fototoestel, met daarin een vrij nieuw filmpje.

"Weet je nog, Tino, de belachelijke manier waarop Eduard in de trein zei dat hij er niet van hield om bekeken te worden?"

"Ja, dat weet ik nog, zou hij het misschien nodig gevonden hebben om dat filmpje achterover te drukken ... Dan heeft hij wel even pech, zeg, dat ik er dat filmpje allang uit heb gedraaid", Tino lachte even, grimmig.

"Laten we vlug de tent en de spullen naar Lochten brengen, en dan met het filmpje op de fiets naar Kattileno, kijken of we een fotograaf vinden, en anders zal Tais ons vast wel kunnen helpen met het ontwikkelen en afdrukken", zei Lies die haar fietstassen al bijna op haar fiets had zitten.

Nadat ze hun spullen bij Lochten hadden afgezet, en kennis hadden gemaakt met Lochtens vrouw Ellen die een vrolijk mens was, fietsten Lies en Tino naar Kattileno. Daar kwamen ze precies op tijd aan om nog een keer afscheid te nemen van Regien en Wouter, die net weg wilden rijden. Natuurlijk moest het verhaal van de tentbesluiper verteld worden, evenals het vermoedelijke verband met Van Tellingen. Regien had hem diezelfde ochtend in zijn deftigste pak door Kattileno zien stappen met zijn aktentas onder zijn arm, vriendelijk knikkend tegen iedereen die hij tegenkwam, ze dacht dus meteen dat het heerschap iets in zijn schild voerde ...