16 juli 2007, 05:32

mijn bed verschoond

Jonge jonge, dat was een feest gisteravond laat - Corrie kwam halfbezopen thuis, maar ze wilde eerst niet zeggen waar ze was geweest en met wie en waarom ze niet even had gebeld om te zeggen dat ze later naar huis kwam of om te vragen of ik zin had om mee de kroeg in te gaan - ook al had ik dan waarschijnlijk nee gezegd, want ik was veelteveel bezig met m'n cd-hoes, maar het gaat om het idee.

En toen vroeg ik heel stuntelig waar die 16 achter haar naam voor stond, want iemand had me aangeraden daarnaar te vragen.

"Dat dacht ik al wel", schreeuwde Corrie, "dat je daarmee zou komen, dat stond in je dagboek, die verrekkeling De Schepper, die is er nog steeds niet overheen dat ik zijn lieve nichtje in een hoerenkot heb gedumpt vanwege haar constante gezeik over vogeltjes en dansjes, en jij bent net zo'n slap ding, met je kinderlijke wereldbeeld, ik ben jou stiktemoord-zat, jij, je bent een stom kudtwijf, met dt.
En wil je weten waar ik vanavond was, hè, nou dat zal ik vertellen, in 't gouwe paard, en daar heb ik een dyke van een wijf ontmoet, en die houdt er net zoveel als ik van om homofobe mariniers in elkaar te tremmen.
En waar die 16 vandaan komt, dat vraag je maar aan die Schep-zak, die kan dat vast een stuk smeuïger vertellen dan ik, ik ga naar bed."

"Dat is een heel goed plan", zei ik, ineens doodkalm, "maar niet hier, ga maar naar je ramwijf toe, opgedonderd, d'ruit" - ik weet niet waar ik dat vandaan haalde, maar Corrie was net zo overdonderd als ik verbaasd was, en ze ging.

Na een paar uur zat ik nog te trillen en te huilen van de zenuwen, dus toen heb ik om maar iets te doen te hebben, een dom e-mailtje gestuurd naar die Jos de Schepper - volgens mij zat die achter z'n komputer te wachten, met een kant-en-klaar verhaal, want ik kreeg binnen een paar minuten een heel lang antwoord, waarvan ik hier maar een heel klein beetje ga herhalen, en dat is al schokkend genoeg.

Zijn nichtje was ooit Corrie's vriendin. Volgens hem had Corrie haar aan de drugs geholpen en aan een pooier verkocht, omdat Corrie een rijke oude vrouw wilde versieren en daar liep nichtje bij in de weg. De vrouw liet zich versieren, veranderde haar testament en stierf kort daarna - helaas was niet te bewijzen dat er opzet in het spel was, maar op het buro kreeg Corrie een bepaalde naam en veel goedkope grappen naar haar hoofd.

Om van die grappen af te komen, had Corrie op een stille vrijdagmiddag op het buro iets met alle zestien aanwezige mannen gedaan (Jos was er daar één van, schreef-ie, en hij schaamde zich nog steeds dat hij zich zo als een beest had gedragen, gedeeltelijk was dat misschien wel vanwege zijn nichtje, maar lang niet alleen daarom) - en ze kreeg er een ander soort goedkope grappen voor terug, en de naam Corrie16 - later ging ze zichzelf voorstellen als Corrie Zestienhoven zodat het op een verkorting leek, en na verloop van tijd wist niemand meer hoe ze écht heette, Van Kalmthoven of zoiets, Zestienhoven stond zelfs op haar politiekaart en kwam vandaar terecht op haar paspoort en rijbewijs - toen was ze inmiddels ook stevig aan de drank en de drugs en versleet ze vriendinnen bij het leven, ze plukte ze kaal en liet ze vallen.

Ik schreef na het lezen van dat hele verhaal een kort berichtje terug naar Jos, dat het blijkbaar mijn tijd was om gedumpt te worden, want het geld waar ze bij kon komen had ze opgemaakt, en ze had haar volgende prooi al gevonden - en ondanks alles was ik nog steeds stapelverliefd, of zou ik gewoon stapelgek zijn?

Gelukkig waren alle opnames en de mastertapes een paar dagen geleden al van de studio naar de kluis gebracht, en de moeder-cd naar de brander, en op beide plekken had Corrie niks te zoeken - morgenvroeg haar spullen in een paar vuilniszakken in de trappenhal zetten en nieuwe sloten op de deuren laten monteren - wat zou de les zijn die ik hier nu weer van moet leren, ach, misschien weet ik het morgen - laat ik maar gaan slapen, ik voel me zo ontzettend volledig uitgeput, gewoon onvoorstelbaar.

Groetjexx
Dåvina mithû Sprute